Laulajaiset Parikkalassa Leppuukiven Lyydiassa
Leppuukiven Lyydia, Parikkala, 5/7/1997

 

Sukuseuran "Laulajaiset" Irja Jakomäen ehdottaman ohjelman mukaan pidettiin Leppuukiven pihalla lauantaina 5.7.1997 klo 14 - 17. Tilaisuuteen osallistui 85 sukulaista. Laulajaisia suosi kesäisen lämmin sää.

 

Sukuseuran puheenjohtajan Seppo Saukkosen lausuttua tervetuliaissanat alkoi muu ohjelma. Laulajaisissa luonnollisesti laulettiin paljon. Katri (Vehviläinen) toimi laulunjohtajana. Hän oli järjestänyt paikalle myös mikrofonin ja kaiuttimet. Leena (Merimaa) valvoi ja organisoi muun toiminnan.

 

 

Lapsikuoro aloitti tutulla laululla Koti: "Tiedän paikan armahan, turvallisen ihanan …" Sukuseuran perustamistilaisuudessa Pohjanpirtissä yli viisikymmentä vuotta aikaisemmin suvun lapset olivat esittäneet sen Elsa Saukkosen johdolla. Se palautti monille mieleen silloiset tunnelmat.

Tilaisuutta varten sukuneuvosto oli suunnitellut ja monistanut lauluvihkoja. "Jo Karjalan kunnailla…", "Olet maamme armahin Suomenmaa…", "Minun kultani kaunis on …", ja monet muut laulut kaikuivat Leppuukiven pihamaalla. "Hämä-hämähäkit" ja "Pienet sammakot" saivat lapset mukaan yhteislauluun.

 

Läsnäolijat saivat myös nauttia nuorten taitajien esityksistä, ja vakuuttua siitä, että laulu- ja soittotaito on hyvin periytynyt sukumme jälkipolville.

Mikko Saukkonen luovutti Leppuukiven Lyydian omistajalle Sanna Tikalle Leppuukivestä vuosisadan alussa otetun valokuvan.

Ohjelman ohessa Kahvila Lyydiassa oli tarjolla kahvipöydän herkkuja ja muuta välipalaa.

 
(Teksti ja kuvat: Seppo M. Saukkonen)

>> Takaisin